המוזיקה של הקפוארה

המוזיקה של הקפוארה

בעמוד "שירי הקפוארה" תוכלו למצוא מילים לשירי קפוארה רבים – לחצו כאן

המוזיקה היא חלק בלתי נפרד מהקפוארה. את המוזיקה פיתחו העבדים האפריקאים, והיא מורכבת ממגוון כלי נגינה. הקפוארה משוחקת ב"הודה", מעגל בפורטוגזית, בראשה נמצאת ה"בטריה", קבוצת כלי הנגינה שנותנת אנרגיה לשאר ההודה בעזרת המוזיקה שהיא מנגנת. מנהל ההודה, שר שירי קפוארה, המספרים ברובם על גבורתם של העבדים האפריקאים, על המאסטרים החשובים, ועל ברזיל. ב"בטריה", 4 כלי נגינה עיקריים:

בירימבאו – כלי נגינה המרכזי בהודת הקפוארה, הוא קובע את סגנון המשחק וגם מהווה הכלי בו מנגן מנהל ההודה. מקורו באפריקה והוא ידוע גם בשם "אורוקונגו".

ישנם 3 סוגים שונים של ברימבאו בהם משתמשים בהודה:

"גונגה"- ברימבאו עם קבסה גדולה וטון עבה, בד"כ ניתנת בידי מנהל ההודה ובכך מסמנת את ראש ההודה.

"מדיו"- ברימבאו עם קבסה בגודל בינוני, וכך גם הצליל שלו.

"וויולה"- ברימבאו עם קבסה קטנה, שמפיקה את הצליל הדק, ברימבאו זה משתמש בעיקר לאלתורים.

CRHNCTU-300x300 המוזיקה של הקפוארה

קישור לסרטון הדרכה לנגינה בבירימבאו – לחץ כאן

אטאבקי – תוף גדול מסוג קונגו, שמפיק צלילים נמוכים ועמוקים מאוד.
גוף התוף עשוי מעץ חזק, ושטח התיפוף עשוי מעור שמתוח על גוף התוף. אטאבקי משמש מעין תוף בס של ה"בטריה" ולכן מוביל בקצב הבסיסי בהתאם למקצבי הבירימבאו, רוב הזמן במקצב קבוע ורק לעיתים מאלתר.

 המוזיקה של הקפוארה

פאנדירו – תוף המוכר בארץ כתוף מרים והוא משלים את שלישיית הכלים המובילה של ההודה בכך שמוסיף למקצב הבסיסי מעין "סווינג". הוא בנוי מחישוק עץ או פלסטיק עם רווחים בהם נמצאות מצילות ומשטח תיפוף מתוח עשוי פלסטיק או עור.

-300x198 המוזיקה של הקפוארה

קישור לסרטון הדרכה לנגינה בפאנדירו – לחצו כאן

אגוגו – כלי הקשה העשוי בצורת שני פעמונים המחוברים ביניהם. להפקת צליל מקישים עם מקל עץ, כאשר כל פעמון משמיע צליל בעל טון שונה. אגוגו עשוי בדרך כלל ממתכת או מעץ, ותפקידו להנחות את הקצב הבסיסי בהודה.

-300x300 המוזיקה של הקפוארה


כל הזכויות שמורות לחברת "רגעי אושר אירועים בע"מ"